Foredrag med kritik af læringsmål og læringsmålstyring

Herunder finder du eksempler på mine foredrag om pædagogik og uddannelse med kritiske perspektiver på læringsmål, læringsmålstyring og kompetencebasering af uddannelser. Jeg forholder mig primært til dagtilbud, folkeskolen og pædagog- og læreruddannelsen, men foredragene vil have relevans bredt i uddannelsesverdenen.

Du er meget velkommen til at sende mig en mail på hej@nielsjakobpasgaard.dk eller ringe på 2464 6680, hvis du har specifikke ønsker til et foredrag.

Foredrag: Hvad er en skole? Om formål, mål og målløshed

Foredrag - Hvad er en skole - om formål, mål og målløshedHvilke formål har skolen, hvordan skal man forstå didaktikkens intentionalitet, og hvordan kan målløshed bidrage til, at skolen bliver skole?


Varighed: 45-60 minutter

Foredrag: Skolens formål – et slutmål eller et udgangspunkt?

Foredrag - Skolens formål - slutmål eller udgangspunktHvad sker der, hvis vi ikke betragter skolens formål som et slutmål, men som et udgangspunkt, der gør alle mål og retninger mulige?


Varighed: 45-60 minutter

Foredrag: Skolens kerneopgave – kompetencelæring eller kundskabstilegnelse

Foredrag - Skolens kerneopgave - kompetencelæring eller kundskabstilegnelseHvordan kan man definere skolens kerneopgave? Som læring? Som undervisning? Eller som kundskabstilegnelse?


Varighed: 45-60 minutter.

Foredrag: Målstyret læring – når dialogen forstummer

Foredrag - Målstyret læring - når dialogen forstummerForedraget redegør for en række af de negative konsekvenser af læringsmålstyret undervisning.

 

Varighed: 45-60 minutter.

Foredrag: Spørgsmål til læringsmål –
eller; fra læringsmål til spørgsmål

Foredrag - Spørgsmål til læringsmål - eller fra læringsmål til spørgsmålForedraget gennemgår læringsmålstænkningens historiske baggrund og aktuelle udmøntning – og krydres med en skitse til et alternativ.


Varighed: 60-90 minutter.

 

Priserne for et foredrag varierer mellem 5.000,- og 8.000,- plus transport. Kontakt mig for nærmere aftale.