Foredrag om pædagogik og uddannelse

Herunder finder du eksempler på mine foredrag om pædagogik og uddannelse. Jeg forholder mig primært til dagtilbud, folkeskolen samt pædagog- og læreruddannelsen, men foredragene vil have relevans bredt i uddannelsesverdenen, og kan tilpasses jeres specifikke interesser.

Du er meget velkommen til at sende mig en mail på mail@nielsjakobpasgaard.dk eller ringe på 2464 6680 for yderligere oplysninger.

Foredrag: Hvad er en skole? Om formål, mål og målløshed

Foredrag - Hvad er en skole - om formål, mål og målløshedHvilke formål har skolen, hvordan skal man forstå didaktikkens intentionalitet, og hvordan kan målløshed bidrage til, at skolen bliver skole?


Varighed: 45-60 minutter

Foredrag: Skolens formål – slutmål eller udgangspunkt?

Foredrag - Skolens formål - slutmål eller udgangspunktHvad sker der, hvis vi ikke betragter skolens formål som et slutmål, men som et udgangspunkt, der gør alle mål og retninger mulige?


Varighed: 45-60 minutter

Foredrag: Skolens kerneopgave – kompetencelæring eller kundskabstilegnelse

Foredrag - Skolens kerneopgave - kompetencelæring eller kundskabstilegnelseHvordan kan man definere skolens kerneopgave? Som læring? Som undervisning? Eller som kundskabstilegnelse?


Varighed: 45-60 minutter.

Foredrag: Målstyret læring – når dialogen forstummer

Foredrag - Målstyret læring - når dialogen forstummerForedraget redegør for en række af de negative konsekvenser af læringsmålstyret undervisning.

Varighed: 45-60 minutter.

Foredrag: Spørgsmål til læringsmål –
eller; fra læringsmål til spørgsmål

Foredrag - Spørgsmål til læringsmål - eller fra læringsmål til spørgsmålForedraget gennemgår læringsmålstænkningens historiske baggrund og aktuelle udmøntning – og krydres med en skitse til et alternativ.


Varighed: 60-90 minutter.